Storm kunne ikke holde folk fra “Tidens Kunst”

Af Torsten Hansen, Onsdag, 22/02/2023 07:57

Kvaliteten af kunsten på udstillingen i Aars var god

AARS: Omkring 1600 besøgte udstillingen “Tidens Kunst” i Aars i weekenden.

- Vi er godt tilfredse med antallet. Det matcher godt med det antal vi plejer at have inde, siger Hans Dalum, Kimbrernes Y’s Men’s Klub, Aars.

Arrangørerne var lidt nervøse for den første dag, fredag aften, fordi stormen Otto passerede Danmark, og bestemt også kunne mærkes i Aars. Lidt over 100 trodsede stormen og fik sig en hyggelig oplevelse. Antallet svarer til fremmødet til ferniseringen tidligere år.

Direktør trådte til

Stormen var medvirkende til, at aftenens planlagte åbningstaler, politikeren, tidligere minister Flemming Møller Mortensen ikke kunne deltage. hans sted trådte direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland til og holdt åbningstalen.

Brian Otte fortalte, at der var 84 stande på messen og faktisk så god opbakning, at der var en venteliste med deltagere.

Blandt de 84 var cirka 20 nye udstillere.

- Vi er glade for kvaliteten af kunst på messen, og det er også godt, at der løbende sker en udskiftning blandt kunstnerne, siger Hans Dalum.

Kunstnerne kunne sælge fra standene. Nogle solgte godt, andre mindre. Alene det faktum er en medvirkende årsag til, at der sker udskiftning blandt kunstnerne.

En af dem der var meget tilfreds med deltagelsen var Bent Eggert Sørensen, som har været med i flere år. Han driver til daglig et galleri på Tunø.

I hans galleri udstiller en række andre kunstnere, og flere af dem har han opfordret til at deltage ved “Tidens Kunst” i Aars.

- Jeg sælger godt, hver gang jeg er med, og det gør de fleste af dem jeg har fået med også. Jeg føler mig lidt som en konsulent for “Tidens Kunst”, siger Bent Eggert Sørensen.

Blandt årets kunstnere fra Tunø var Flemming Hald Nielsen. Han er oppe i årene, men nyder at udtrykke sig gennem kunsten. Han maler bl. a. nøgne personer, som regel ældre mennesker, med alt hvad det indebærer af naturligt forfald.

Det er en fast tradition, at overskuddet fra indgangsbilletterne gives til andre foreninger. Således også i år. Fredag aften blev det offentliggjort, at Kirkens Korshær og Folkekirkens Familiestøtte modtager støtte.

- Vi har i bestyrelsen også besluttet, at støtte jordskælvsofrene i Tyrkiet og Syrien, lyder det fra Jørgen Kroholdt, Kimbrernes Y’s Men’s Klub.

Den beslutning er af gode grunde truffet sent i forhold til udstillingen. Kirkens Korshær modtog 35.000 kr. Folkekirkens Familiestøtte fik 25.000 kr., mens der blev givet 10.000

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"