Syv kampe, syv sejre, fjorten point: Aars-damer sikker på 2. division næste sæson

Af Ture Damtoft, Onsdag, 30/03/2022 09:25

HÅNDBOLD

2. division damer

Aars HK - Brabrand IF

30 - 22 (18 - 9)

 

Det nærmest umulige for kun en måned siden er lykkedes for Aars Håndboldklubs damehold.

Med en overbevisende syvende sejr i træk er 2. divisions damerne sikret mod nedrykning.

Sidste nederlag var med 11 mål mod Sæby 5. februar - herefter blev 13 kampe spillet, nul vundet, tre uafgjorte og 10 tabte.

Aars-damerne virkede til at være døde og begravede i rækken.

Søndag kunne tilskuere, spillere, trænere og alle andre omkring holdet så juble, da Maria Kristensen som den sidste af markspillerne kom på måltavlen med sin scoring til 30-22 mod Brabrand.

Og endnu vigtigere betød sejren på otte mål, at Aars fik taget så godt og grundigt revanche over nederlaget til dagens modstandere på deres hjemmebane, at Aars nu er bedre indbyrdes.

Derfor er Aars-holdet sikker på at ende over nedrykningsstregen.

Lammetæv

I første halvleg fik Brabrand ikke så meget som en lilletå til jorden mod Aars.

Forsvaret lukkede helt af, og Brabrand - når de ellers overhovedet fik afsluttet - var tvunget til at skyde fra skæve vinkler eller på lang afstand, og Anna Rosberg i Aars målet snuppede over halvdelen med 12 redninger på 21 forsøg.

I den anden ende sprudlede Aars angrebet og især Malou Neve, der scorede syv i første halvleg og 14 mål i alt og endte som kampens suveræne topscorer.

Hun var dog langt fra alene om det, og i gode kombinationer og nogenlunde tålmodigt spil kom Aars igen og igen rundt om Brabrand forsvaret uden de store problemer.

- Vi lukkede dem helt ned i forsvaret i 1. halvleg, hvor de slet ikke kom til chancer, og så ramte vi top niveuaet angrebsmæssigt. 18 mål på 30 minutter er virkelig meget, og det fortæller, hvor godt vi spillede, siger træner Andreas Krebs.

I 2. halvleg ramte Aars damerne ikke helt det samme niveau, men selvom Brabrand havde hentet fire mål, var der aldrig tvivl om sejren.

Når Aars kiksede en kontra, klarede forsvaret skærene i den anden ende, og trods et par udvisninger var der ingen vaklen i geledderne.

Når spillet kørte for Aars, så de rigtig stærke ud.

Da venstre fløj scorede til 21-13 efter en svær start på 2. halvleg, var det efter et godt opspil, hvor Aars med tålmodighed spillede bolden rundt for at finde et hul i forsvaret, inden Line Lysdahl fandt Pernille Søgaard, der satte målmanden fra en skarp vinkel.

Anna Rosberg måtte udgå med en skade lidt over midtvejs i halvlegen. Heldigvis var højre lillefinger kun gået af led. Et par holdkammerater fik den sat på plads igen, og Stine Nørtoft overtog pladsen i målet og lavede flere gode redninger.

Lidt surrealistisk

Efter kampen nedtonede topscorer Malou Neve sin egen rolle og gav æren til holdet.

- Vi er inde i en god stime, og det smitter af på gejsten og selvtilliden på holdet. Vi er glade for at spille håndbold nu. De 14 mål er da over forventning, men jeg kunne ikke gøre det uden alle de andre, sagde Malou Neve, der også fik ros fra træneren.

- Hun leverer bare på et sindsygt højt niveau angresmæssigt. At lave 14 mål på 17 forsøg som bagspiller, det er sindssygt flot. Og så ved jeg ikke, hvem jeg ellers direkte skal nævne, for så ligger vi mellem et og fire scoringer på resten af holdet, alle er på scoringstavlen og flere trækker et stort læs i forsvaret. Det viser også, at vi har en god bredde. For eksempel med Maria Kristensen, en første-års U19 spiller der mangler noget fysik, men kommer ind og leverer på et højt niveau. At vi ikke præsterer helt så godt i 2. halvleg er ikke så mærkeligt. Når man er så langt foran, kan det være svært at holde samme energiniveau og tænding, og vi gik lidt ned i cadence, siger Andreas Krebs.

Næste kamp er mod Hornslet søndag og så gælder det Farsø i den sidste kamp.

Begge er på udebane, men der er ikke langt til Farsø, og Aars HK håber på god opbakning i Dronning Ingrid Hallerne torsdag 7. april.

Der vil selvfølgelig blive kæmpet for sejren, men Aars damerne er sikre - en situation mange kunne håbe på men nok de færreste tro på for bare den måned siden.

- Det er lidt surrealistisk. Vi stod med 3 point 27. februar og lå suverænt i bunden til nedrykning, og præcist en måned senere har vi 17 point, syv sejre i træk og har sikret os en sæson mere i 2. division.

Det er lidt mærkeligt. Men vi har været så tæt på mange gange, hvor det ikke lykkedes.

Da vi slog Thy, knækkede vi koden, og point avler point, det er vores tur op i tabellen et godt bevis på, siger en forståeligt glad Andreas Krebs, der hele tiden bevarede roen og kampviljen og er blevet belønnet for det.

Målscorere for Aars: Malou Neve 14; Pernille Søgaard 4; Cecilie Houmøller 3; Julie Poulsen, Emma-Kristine Jespersen 2; Mathilde Lassen, Line Lysdahl, Mette Brandt, Maria Bauer og Maria Christensen 1.