Vejene i Vesthimmerland lørdag morgen: Enkelte lukket pga. fygning, hjemmehjælper måtte hjælpes fri

Af Ture Damtoft, Lørdag, 10/02/2024 08:11

VESTHIMMERLAND: Snevejret er ved at aftage, lyder meldingerne fra vognmændene, der kører i pendulfart på vejen mellem Aars og Aalestrup for at holde den åben.

På Testrupvej er der ved 9.30 tiden kun et farbart spor, fordi en bil er kørt fast i den ene side af vejen. Yderligere to biler er kørt fast, men er ikke til fare for trafikken. 

Snefygningen har gjort, at der er enkelte veje, som ikke er fremkommelige, og på mange veje er der skiftevis sort asfalt og helt snedækket.

- Vi har alt disponibelt mandskab ude at køre. Det er 24 sneplove og 12-14 saltbiler. I området omkring Skivum har vi to gummegieder ude for at åbne et par veje deroppe. Jeg har lige talt med dem, der kører mellem Aars og Aalestrup, og de mener, de kan holde den åben uden en gunmmiged, og det ser ud til, at snevejret er ved at tage af, siger holdleder ved Park og Vej Vesthimmerland, Bjarne Nielsen.

Snerydningen og saltningen har stået på siden tidlig nat, og efter kun en times tid var mandskabet ude at hjælpe en hjemmehjælper, der var kørt fast på Hobrovej ved Vilsted fri, så hun kunne komme videre på arbejde.

En sneplov er ved at blive hjulpet fri her ved otte tiden, efter den ikke kunne komme igennem en stor snedrive og derfor slog ud på vejen.

- Vejene er åbne nu, men man skal køre forsigtigt, for det er glat. Der er et par enkelte veje, som er ved at blive åbnet for sne, og det gør vi lige så hurtigt vi kan, men vi kan ikke garantere endnu, at de ikke kan lukke igen pga. snevejet. Så hold øje med vejret og kør meget forsigtigt. Vi skal nok fortsætte, indtil der er ryddet op, men det kommer til at tage nogle timer, siger Bjarne Nielsen.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"