Vellykket BMX stævne i Aars - en 4. plads bedste placering for Lynet

Af Ture Damtoft, Onsdag, 08/05/2024 08:00

BMX: Det blev ikke til topplaceringer for nogen af de ni kørere fra Aars BMX klub Lynet til National Cup på Støberivej i weekenden.

Derimod var afviklingen helt i top, og regnen sørgede for, at forholdene på banen også var optimale.

I løbet af de to dage blev der kørt heat efter heat af de 275 kørere fra 5 til 40 år, og søndag blev vinderne af afdelingen kåret.

- Det har været en fantastisk weekend. Både med afviklingen og en masse tilfredse folk. Det var godt ræs, og heldigvis var der ingen voldsomme styrt. Der var ikke nogen kørere, der ikke kunne gå fra banen, og halvdelen af dem kørte runden færdig, når de lige havde sundet sig, siger Poul-Erik Guldhammerm formand for Lynet.

Nok var det et National Cup stævne med topryttere fra hele landet, men bredden fyldte mere, og kommentatorerne sørgede for at nævne alle.

- Vi havde god lyd og gode speakere, for vi kommenterer jo løbene og fortæller, hvis der er styrt i andet sving, og ber publikum om at give en hånd til den kører, som er væltet. Det er ikke kun er top tre men alle kørere, der bliver nævnt. Det er jo breddeidræt, så den her lille dreng eller pige, som måske kører sidst, får også sit navn nævnt, og det er bare vigtigt, at man har hørt sit navn eller hørt sit barns navn, siger Poul-Erik Guldhammer, hvis søn Daniel Guldhammer deltog og med sin 4. plads i sin klasse fik den højeste placering af de ni kørere fra Aars.

25.000 kroner i klubkassen
De 35 frivillige fra Lynet fik en travl weekend.

Der var godt fyldt på campingpladsen, hvor der skulle serveres aftensmad lørdag.

Ved banen var der også pænt mange i publikum trods det til tider ret våde vejr.

De vigtigste poster her var kontrollørerne i deres gule veste, som sørgede for sikkerheden, men næsten lige så vigtige er de frivillige, som står for forplejningen.

Der blev langet mange bakker pommes frites, burgere og hotdogs over disken til de sultne kørere og publikum, og det skæpper godt i klubkassen.

- Vi har en omsætning på omkring 42.000 på sådan et stævne, og det er nok til at give overskud. Det bliver på omkirng 25.000 kroner, og de penge bliver brugt på vedligehold af klubhus og bane. Og så har vi jo lånecykler og ting, så man kan komme op og prøve sporten, og de skal også vedligeholdes, eller der skal købes nyt, siger Poul-Erik Guldhammer.

Efter to dages stævne blev der overrakt præmier og lukket ned for denne gang.

- Vi har fået meget ros fra både andre klubber og kommissærerne for, at det kørte godt. Der var ikke noget at sætte en finger på fra Cykelforbundet. Som ny formand og ny i bestyrelsen synes jeg, det er godt gået, at vi kan løfte en opgave, som vi ikke er rutinerede i. Vi har ikke haft et stort stævne siden 2018, og det er første gang for de fleste af os. Så der er mange ting, man skal sætte sig ind i, og det lykkedes heldigvis, siger Poul-Erik Guldhammer.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"