Vesthimmerland: Kulturuge for alle i hele kommunen

Af Ture Damtoft, Onsdag, 21/02/2024 09:00

AARS: Det bliver umuligt at deltage i alt som i Kulturuge 10 vil fylde hele Vesthimmerland med 37 kulturelle arrangementer og de 11 af dem i Aars.

Alsidigheden er stor - fra Ib Grønbech koncert i Strandby til foredrag med drabschef Jens Møller Jensen i Aars. Forskelligheden illustrerer meget godt, hvad Kulturuge 10 kan tilbyde ifølge formanden for byrådets kultur- og fritidsudvalg, Per Nyborg.

- Der er mere eller mindre noget for enhver smag. Selv skal jeg se stand-up på Aars Bibliotek. Jeg har meldt mig til fem kilometer løb i Farsø, og så skal jeg til rundvisning på asylcentret i Ranum. Det er et arrangement, man ikke så tit har mulighed for. Der er jo mange af de børn, som bor der, der bliver en del af foreningslivet, og på en rundvisning kan vi måske få en større forståelse for hinanden, siger Per Nyborg.

Kulturugens start er i Løgstør lørdag, 2. marts med et virksomhedsbesøg.

- Det er godt, at virksomheder og kommunen på den måde støtter hinanden og viser, hvad vi kan, siger Per Nyborg.

Afslutningsarrangementet foregår i Vesthimmerlands Musikhus i Aars med en lang række af arrangementer, som alle kan deltage aktivt i. Det er søndag, 10. marts, hvor “Onkel Reje” står for årets store show, og højdepunktet er uddelingen af Kulturprisen 2024.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"