Vintervejr voldte Vesthimmerland vanskeligheder

Af Ture Damtoft, Torsdag, 30/11/2023 10:22

VESTHIMMERLAND: Vintervejret artede sig ikke, som DMI ville have det, og i stedet for en centimeter eller to er der lokalt faldet op til 12 centimeter i Vesthimmerland.

- Vi har 12 sneplove ude på klasse 1 og klasse 2 vejene, og de kommer ud på de mindre klasse 3 veje senere. I byerne har vi stort set alt, hvad vi har, ude, og jeg regner med, at vi har sorte veje igen ved middagsted, siger Henrik Grøn, afdelingsleder ved Park & Vej ved Vesthimmerlands Kommune.

At det ret kraftige snevejr kom som en overraskelse, lægger han ikke skjul på.

- Prognoserne passede ikke, og så kom vi på bagkant. Vi talte med de nvagthavende meteorolog ved DMI, og det var meningen, at snevejret skulle holde sig nord for fjorden, og vi kun lige skulle have et par centimeter her. Det er altid nemmest at være bagklog, men vi er nødt til at gå ud fra prognoserne fra DMI og så reagere på, hvordan vejret reelt bliver, siger Henrik Grøn.

Ifølge vejrudsigten på DMI lige nu skal der ikke falde mere sne før lørdag og søndag, hvor der begge dage forventes omkring en halv centimeter. 

Reaktionen på snevejret begyndte allerede onsdag aften, hvor saltvognene kørte ud ved 20 tiden.

Det var en stor fordel her til morgen, da sneplovene skulle ud.

- Salten virkede godt, for sneen var løsnet og blevet til sjap i stedet for, og det kan hurtigt ryddes. Temperaturen hjælper også, for med kun et par frostgrader er salten meget effektiv. Vi skal nok få ryddet vejene i dag, og så må vi jo se, om prognoserne holder de næste dage, ellers skal vi nok være klar, siger Henrik Grøn. 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"