Genåbningsplaner for musikhuset Alfa

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 05/05/2021 07:00

Anne Linnet synger og spiller i Aars torsdag, 3 juni

AARS: I Vesthimmerlands Musikhus Alfa i Aars er forberedelserne til en snarlig genåbning i gang. Det bliver som mange andre steder i samfundet med krav om Corona-pas og med restriktioner for kapacitet og afstand, men det overskygger heldigvis ikke glæden ved at kunne få gode live oplevelser igen.

- Men selv om Corona-pandemien er under kontrol, har den fortsat indflydelse på det program, der planlægges i åbningsfasen, fortæller musikhuschef Lisbet Jagd.

Musikhuset skulle være genåbnet med Anne Linnets Kvindesind-koncert 6. maj, men pandemien har endegyldigt spændt ben for realiseringen af denne tour.

Men Anne Linnets ønske om at spille koncert for sit vesthimmerlandske publikum er ikke blevet mindre, så i stedet kan fans i Vesthimmerland se frem til at opleve sangerinden 3. juni, hvor hun med samme akustiske opsætning, vil give en koncert med et bredt udsnit af sine egne gode sange.

- Hvis der er noget pandemien har lært os, så er det at være fleksible. Jeg glæder mig over, at det er lykkedes at få en koncert med Anne Linnet alligevel og håber at publikum holder fast i billetterne og glæder sig til at høre Linnets sange i et akustisk live set-up, siger Lisbeth Jagd.

Hun forventer at afvikle koncerten med halv kapacitet grundet smitteforebyggende restriktioner og opfordrer interesserede til at sikre sig en billet.

Sille og Palle

Men inden juni er der flere muligheder for at høre live musik i Alfa.

16. maj bydes børn og voksne indenfor til en swingende ABC-koncert med Sille og Palle.

Koncerten er en legende og lærerig oplevelse for de tre til otte årige fyldt med finurlige og sjove børnerim. Med Dina Gellerts ABC-bog i kæmpestørrelse, fyldt med farverige tegninger, synger duoen publikum igennem en eventyrlig rejse med Annas badeand fra A til Å.

Sille Grønberg og Palle Windfeldt er to af landets mest rutinerede specialister i koncerter for børn med ca. 130 koncerter årligt i ind og udland. Parret var bl. a. en del af børnejazzorkestret Djanzz og står bag musikken til Ramasjang-programmet ”Rosa fra Rouladegade”.

- Senere i maj glæder vi os til at præsentere et af de nye fremadstormende navne i dansk jazz , duoen Svaneborg Kardyb. Pianisten Nikolaj Svaneborg har rødder i Vesthimmerland og slog sine folder på Vesthimmerlands Gymnasium, inden han indledte sine studier på Det Jyske Musikkonservatorium. Sammen med trommeslageren Jonas Kardyb har han skabt musik, der har begejstret anmeldere og publikum i ind og udland. Efter udgivelsen af deres debutalbum Knob i foråret 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind og udland. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"