Julehjælp gør en forskel i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 08/11/2023 08:00

AARS: Der er halvanden til at søge julehjælp hos Dansk Folkehjælp i Vesthimmerland, der i 2022 hjalp 123 familier til en god jul.

- Vi glæder os over, at vi igen i år kan tilbyde julehjælp til forsørgere på overførselsindkomst i Vesthimmerlands kommune. Når man som jeg har været med til at uddele hjælpen, så kan man slet ikke lade være med at gøre sit bedste for at vi kan hjælpe så mange som muligt. Det rører mig dybt, hvor stor en forskel det gør for de enkelte familier. Og i år er hjælpen ændret, så den ikke kun kan tildeles enlige forsørgere, men også familier med to forsørgere hvis begge er på overførselsindkomst, siger Pia Nikolajsen formand for Dansk Folkehjælp.

Julehjælpen kan lade sig gøre med hjælp genbrugsbutikken, hvor et hold af frivillige gør en kæmpe indsats hver eneste dag, netop fordi de ved det nytter.

Nisserne kommer frem på hylderne i denne tid, og de gør sig klar til en god julehandel.

Ligesom foregående år planlægger afdelingen også et erhvervspanel i samarbejde med indsamlingskoordinator Ib Jensen. De samler penge ind hos de forskellige erhvervsvirksomheder i Vesthimmerland, når de går igennem kontaktbogen og ringer efter donationer.

I år har Dansk Folkehjælp valgt at give et gavekort på 800 kroner til REMA1000 samt gavekort til en værdi af 500 kroner pr. barn til op til fire børn til julegaver.

Der er allerede kommet omkring 100 ansøgninger, og Pia Nikolajsen forventer flere.

- Bliver antallet noget nær det samme, kunne det være godt. Jeg synes jo, det er sørgeligt, hvis vi får flere og flere ansøgere. De skal hjælpes på anden vis at få støtte til at komme i arbejde og komme videre i systemet, siger Pia Nikolajsen.

Man kan donere julehjælp i butikken på Himmerlandsgade eller via hjemmesiden.

Kommentarer
Dennis Davidsen

Hej
Jeg søger julehjælp PGA. At jeg er på førtidspension og at alting stiger så som fødevarer, strøm, varme og så videre og midlerne er små.
Jule hilsner Dennis Davidsen

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"