Koncert med Hardinger & Thorup i Stubhuset

Onsdag, 24/03/2010 09:46

STØVRING: I fredags var der ”dækket op” til koncert med Hardinger & Thorup i Stubhuset. Hvem er det nu lige Hardinger & Thorup er..? Det er gamle kendinge for de, som har lyttet meget til Shu-bi-dua. Jo – det er de gamle Shu-bi-dua-medlemmer Michael Hardinger og Jørgen Thorup. Herrerne lever en lidt anonym tilværelse i kunstner- og i publikumskredse.
Stubhusets formand Mogens Andersen bød velkommen og introducerede Hardinger & Thorup med band. Ind på scenen kom fem musikere. Michael Hardinger betroede publikum, at de havde øvet deres entré på scenen hele eftermiddagen.  
Allerede musikernes entre lovede godt for aftenen. Hardinger & Thorups Band omfatter: Michael Hardinger på guitar og Jørgen Thorup på keyboard. Trommerne blev trakteret af Bosse Hald Kristensen, der har været med i Shu-bi-dua helt fra starten i 70’erne. På guitar var der B.-Joe Johansen, der har rødder i rockmusikken. På bas var der også ”genetiske rødder” tilbage til Shu-bi-dua. Bassisten Kasper Daugaard er søn af Kim Daugaard, der har spillet bas i Shu-bi-dua i mange år. 
Men tro nu ikke, at Hardinger & Thorup med band var kommet for spille Shu-bi-dua-plagiater. Vist blev der spillet Shu-bi-dua-numre som “Nam-Nam”, “Coffeeville”, “Generatorbouillion” m.fl., men i helt egen i Hardinger & Thorup-stil. Ingen kunne være i tvivl om, at Hardinger & Thorup – godt hjulpet af Bosse, B.-Joe og Kasper - står på helt egne ben. Alle fem musikere udstrålede en sjældent set spilleglæde. Det var helt tydeligt, at det var lysten, der drev værket. På den vokale side var bandet også en oplevelse. Alle undtagen Bosse var med på vokal. Det kom isæt til udtryk i Eagles-nummeret ”How Long” med Jørgen Thorup som leadsanger. Et fantastisk vel gennemført nummer med flot balance i den tre-stemmige backingvokal og Jørgen Thorups lyse, meget vidt spændende stemme. Bravo, Hardinger, Thorup og alle I andre.
B.-Joe Johansen leverede guitarspil med overlegenhed og elegance, som kun sjældent er set. For ham var plektret en lige så selvfølgelig ting at spille med som sine tænder eller søjlen på et mikrofonstation. Fantastisk..! B.-Joe og Handinger spillede flere gange flerstemmige guitarsoloer, hvor de lå på knæ på scenegulvet og udfordrede hinanden i hidsige guitardueller. 
Det gennemgående træk i aftenens koncert var: Spilleglæde, perfektionisme og ROCK. Der blev spillet ny og gammel rock af den bedste slags. Gode gamle Shu-bi-dua-numre som “Fed Rock” og ekstranummeret “Står på en Alpetop” vakte vild jubel hos publikum. Ind imellem rocknumrene var der flettet ballader, som Jørgen Thorup serverede fantastisk flot med vokal elegance, og backingvokalen fuldendte helhedsbilledet med tre-stemmigt kor. Lidt flere ballader af den slags ville have været flot.
Efter koncerten havde jeg lejlighed til at tale med musikerne. Alle var begejstrede for stemningen og atmosfæren i Stubhuset. 
Historien bag Hardinger & Thorup tager sin begyndelse, da Michael Hardinger og Jørgen Thorup mange år efter Shu-bi-dua møder hinanden. De falder i snak og beslutter sig for igen drage ud på landevejene for at spille ROCK. En del af repertoiret er inspireret af det ”oprindelige” Shu-bi-dua. 
Senere kommer Bosse Hald Kristensen ind i sammenhængen. Han sidder i et studie hos Claus Asmussen og spiller trommer, da Hardinger & Thorup dukker op. De falder i snak, og efter nogen tid er også Bosse med på spøgen. På dét tidspunkt er det 27 år siden, Bosse forlod Shu-bi-dua i uenighed. Bosse følte ikke, han fik sine synspunkter tilgodeset.
Senere kom B.-Joe med, og Kasper Daugaard tilslutter sig det musikalske samarbejde. - Det er en gave at få lov til at spille med disse fire drenge, fortæller Kasper Daugaard. 
Under samtalen efterlyste jeg lidt flere ballader fra Jørgen Thorup, hvortil de øvrige musikere istemmer: ”Det har vi også sagt:” Måske kommer der lidt flere ballader fra Thorup..? På en kommentar til gruppens fremragende vokal svarer Jørgen Thorup: ”Det glæder mig meget, I kunne lide det. Vi gør rigtigt meget ud af vores vokalarbejde. Vi har The Eagles som vokalt forbillede”. Ikke noget dårligt forbillede, og jeg må sige, Hardinger & Thorup med band er på rette vej.
Koncerten i Stubhuset er den igangværende tours 6. spillejob. Der resterer endnu 3-4 jobs. Touren er blevet til efter 1/2 års samspil. Hvem véd – måske dukker de op igen en dag. 
  
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"