Konservative vil gerne tre klasser på Aars Skole

Af Torsten Hansen, Mandag, 24/02/2020 13:12

De to medlemmer af Børne/Familie udvalget Signe Nøhr og Niels Krebs (K) går ind i diskussioner om klasser på Aars Skole:

 

Siden Børne- og Familieudvalgsmødet i begyndelsen af februar har vi været i kontakt med mange forældre, forvaltningen og andre politikere. På daværende tidspunkt fik syv elever afslag på en plads på Aars Skole. Det gav 51 elever i de kommende 0. klasser med henholdsvis 25 og 26 elever i klasserne.

Dengang spurgte vi ind til, om man havde haft en dialog med forældrene i forhold til, hvorfor de havde søgt plads på en anden skole end deres distriktskole. Måske de skulle bygge hus på de nye udstykninger, Galgehøj? Måske de skulle flytte til Aars?

Dagen efter blev vi “desværre” kontaktet af flere forældre, der bekræftede de tænkte eksempler fra dagen før. Øv! Heldigvis tog disse forældre kontakt til forvaltningen sammen med flere af os politikere, der gjorde, at de syv ansøgninger blev revurderet. Af den årsag fik fire børn ændret deres afslag til et tilsagn om plads på Aars Skole.

Derfor er situationen nu, hvis ikke vi får overbevidst de andre i udvalget om andet, at der på Aars Skole skal starte 55 børn fordelt på to klasser med 27 og 28 elever i hver.

I de sidste tre år er der solgt 18, 23 og 23 kommunale byggegrunde i Aars. Udstykningen af Galgehøj er i Aars Skoles distrikt, og derfor er der netop i dette skoledistrikt en stor udvikling, vi som kommune selv har igangsat.

Reglerne siger, at der maks må være 28 i en klasse, før den skal deles. Det betyder derfor, at der nu kun er plads til én tilflytter, før de to klasser skal deles i tre!

Hele sagen taget i betragtning og de nye klassestørrelser har gjort, at os to konservative medlemmer af Børne- og Familieudvalget har krævet, at sagen skal politisk behandles igen på udvalgsmødet i marts. Vi indstiller samtidig til resten af udvalget, at der ved skoleåret 2020-2021 oprettes tre klasser i de kommende 0. klasser på Aars Skole.

Vi er da positive over, at Venstre, ført an af Inger Nielsen, lige pludselig gerne vil være med til at diskutere sagen igen, og at de pludselig gerne vil diskutere antallet af elever i klasserne. Det kom som en overraskelse, men måske de gode argumenter fra os Konservative er ved at slå igennem?

Kommentarer
Kim Arvedlund

Igen lidt symbol og populisme politik fra K - men der er jo flere stemmer i skole politik end at behandle alle lige og med værdighed i Vesthimmerlands kommune - så lad os bare bevist forringe 12 handicappet borgeres liv ved at bruge 1,7 million på at finde besparelser - gav vide om de "besparelser" skal gå til kantine drift på rådhuset m.v. - eller kan man bare ikke lide en bestemt gruppe mennesker i Vesthimmerland byråd - jeg har sjældent set en mere umoralske og uetisk behandling af mennesker med handicap.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"