Kunstner trio udstiller hos Galleri Himmerland

Af Torsten Hansen, Onsdag, 09/10/2019 08:00

Trioen vil arbejde på en større installation ved åbningen

GATTEN: I weekenden op til efterårsferien indtager den lokale kunstner Kathrine Van Godt og den dynamiske kunstnerduo Dencker+Schneider Galleri Himmerland med udstillingen de sammen har døbt: “T. O. M”

På udstillingen vil de tre kunstnere vise værker indenfor de tre genre: Tegning, Objekt og Maleri, og sådan opstod ideen til navnet på udstillingen.

- Vi har tidligere arbejdet sammen om udstillinger i både ind og udland og er ofte optaget af de samme begreber. Sammen fødes ofte ideer, hvor tidens tendenser, politik og køn er noget vi er optaget af og som kommer til udtryk i vores arbejder. siger Kathrine Van Godt.

Hun møder kunstnerduoen Henrik Dencker og Sonny Schneider der har base i Berlin i forbindelse med en udstilling i Berliner galleriet, og de tre energiske kunstnere finder hurtigt et slægtskab i kunsten.

Det har ført til flere gode projekter og et stærkt samarbejde de sidste fem år, hvor Kathrine har udviklet sit udtryk med sine skulpturer, herunder hendes velkendte ”PIG-ART", hvor grisen har udviklet sig fra en ofte enkel udsmykning til nu at være iført original pels fra Saga Fur og Louis Vouitton. Det har medført succes på galleri i Skagen til kunstmesse i Østen.

Henrik Dencker vil udstille nye malerier hvor han arbejder med ikoniske figurer i hans velkendte enkle streg. Senest har en forrygende serie pop-art malerier med Tintin-universet taget Berlin med storm, hvilket har medført at helt nye malerier med Tintin og Haddock har fundet vej til Galleri Himmerland.

Sonny Schneider har igennem de seneste år haft succes med hans delikate tegninger der alle er udført med øje for detaljen og fuld af forunderlighed og humor. Senest er hans tegninger trykt i et par internationale kunstmagasiner hvilket har medført øget interesse for den danske kunstners arbejder.

Begge kunstnere, der sammen driver galleri Dencker+Schneider i Berlin, viser begge nye tegninger og malerier.

På åbningen af udstillingen vil de tre kunstnere arbejde på en større installation der vil bugte sig igennem galleriet

Udstillingen åbner søndag, 13. oktober, hvor alle tre kunstnere vil være til stede og fortælle helt kort om deres kunstneriske virke.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"