Solcellefirma indbyder alle til møde om energiprojekt

Af Torsten Hansen, Onsdag, 17/05/2023 09:00

BioCerc imødekommer ønske om mere åbenhed og holder borgermøde

VESTHIMMERLAND: Der har været utilfredshed flere steder over, at firmaer som blandt andet BioCerc, der arbejder på at etablere et større energiprojekt nær Holme mellem Aars og Farsø, ikke har vist interesse for åbenhed omkring projektet.

Men nu indbyder BioCerc alle i Vesthimmerland til borgermøde. Det foregår onsdag, 24. maj i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø.

Mødet omhandler deres projekt, som blot er et ud af 12 nye i Vesthimmerlands Kommune.

BioCerc har planer om cirka 610 ha solceller og 18 vindmøller på 200 meter.. Dertil kommer 52 ha, der omfatter en industriklynge.

Projektet strækker sig fra Holme i syd til Vester Hornum i nord.

I øvrigt er et yderligere projekt i høring netop nu. Det omhandler Svoldrup Kær og består 170 ha solceller og en række vindmøller. Det to projekter grænser op til hinanden, men har ansøgningsmæssigt ikke noget med hinanden at gøre.

BioCerc vil på borgermødet i Farsø være repræsenteret - naturligvis. Firmaet skriver korrekt, at Vesthimmerlands Kommune ikke vil være repræsenteret officielt. Årsagen er enkel. De 12 nye projekter er endnu ikke behandlet, hverken i administrationen eller politisk. Derfor er kommunen ikke en del af sagen - endnu. Men kommunen har udlagt det område BioCerc søger om, til energiformål, så sandsynligheden for at kommunen, inden for nogle måneder, godkender projektet eller dele af projektet er tilstede.

BioCerc skriver i indkaldelsen til mødet, at de ønsker at høre borgernes tanker og bekymringer omkring projektet, så BioCerc kan tage hensyn til dem i den videre planlægning.

Kommentarer
Søren Ulrich Th...

Naturen er den store taber. Og pengene er til stede 40 mil står der i flere artikler, til en bygge fond i kommunen. er det ikke bestikkelse.?
Svar ønskes.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"