Jætter rocker igen i Suldrup

Af Ture Damtoft, Onsdag, 20/07/2022 08:16

SULDRUP: Jætterock er tilbage med fed musik som alle kan være med på.
Efter aflysningen i 2020 og et lidt skrabet program for 2021 har Jættefest komiteen fundet trommestikkerne frem og banket pedalen på stortrommen i bund med et program gennemsyret af dansk musik på syng-med kvalitets niveau.
Ud at gynge med Bomles Venner, op i tårnets top med Gasbox og helt ud til Mandalay og ned Dybbølmølle med Rasmus Bjerg.
- Vi vil gerne have en folkefest. Rasmus Bjerg er valgt ud fra, at han er populær. Han skaber en god stemning; folk kan lide ham, og de kan også lide Four Jacks og John Mogensen sangene. Bomles Venner giver garanti for fællessang, og det er der nok også med Gas-box, siger Martin Brorson Pedersen.
De gamle rødder
Den nye formand for Jættefest komiteen har valgt at spare på annoncer, og derfor mangler der at blive solgt nogle hundrede billetter til Jætterock fredag 5. august.
- Jeg synes, folk skal få købt de billetter. Ellers kan de ikke komme ind på festpladsen fredag aften. Vi holder forsalget åbent til på fredag og håber at få solgt en del flere billetter. For vi har mulighed for at udvide teltet og dermed kapaciteten, men hvis vi skal gøre det, kræver det altså, at vi sælger en flere billetter nu, og at man ikke venter og køber billetter på dagen, siger Martin Brorson Pedersen.
Jo større jo bedre er indstillingen.
Jættefest og Jætterock skal tilbage til 90erne, synes han.
- Vi prøver jo at lave Jætterock som i gamle dage. Tilbage i 90erne var det en stor open air koncert. Nu prøver vi at finde tilbage til de gamle rødder, og håber mange kommer hjem til Suldrup og får samme fest, som vi kan huske, fra vi var unge. Vi vil vise, at vi ikke skal til de store byer for at få en god fest. Jeg mangler lige, at de sidste gamle rødder kommer tilbage og holder en god klassisk fest som i 90erne. At de er med til at give dem, der er unge nu, en masse fede minder, så de også kommer tilbage om 10 og 20 år. Og så kan vi give vores børn en masse gode minder med alle de aktiviteter, der er for dem, så de også vil være med til Jættefest, når de bliver voksne, selvom de skal vente lidt på at komme med til Jætterock, siger Martin Brorson Pedersen.
God stil Gasbox
Han har været med til at arrangere festen i en del år, men for første gang er det ham, der sidder for bordenden, når beslutningerne skal tages - godt bakket op af hele Jættefest komiteen mener han.
- Vi har det godt sammen i udvalget. Jeg startede samtidig med Thomas (Østergaard; den tidl. formand, red.), og da ham måtte trække sig, blev der peget på mig, fordi vi er dem, der har været med i længst tid. Den største udfordring har været at finde nok frivillige. Vi mangler nok lig een håndfuld eller deromkring. Ellers er arbejdet gået rigtig godt, siger Martin Brorson Pedersen.
Han ser frem til et år, hvor der ikke skal tænkes på coronapas for at komme ind på festpladsen, hvor alle igen tør komme og være sammen med en masse dejlige mennesker og hvor der ikke skal tænkes på aflysninger og ansøgninger om kompensation som i 2020.
Dengang skulle Poul Krebs have givet koncert sammen med Gasbox. Krebs kommer ikke igen, men Gasbox er meget velkomne.
- De havde god stil ved at sige, de bare gerne ville komme og spille hos os en anden gang. Så de skal selvfølgelig være med. Det bliver en fed fest, siger Martin Brorson Pedersen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"