Kræftramt pige i Aars fik stort ønske opfyldt

Af Torsten Hansen, Onsdag, 25/05/2022 07:00

Kræftramte Natasja Cartey fik en el-violin af Make A Wish på øvedag i Vesthimmerlands Musikhus

AARS: Natasja Cartey, Aars, har oplevet mere modgang end de fleste.

To måneder før sin konfirmation fik hun konstateret en tumor i den ene æggestok. Sygdommen angreb hurtigt hendes hjerne og nervesystem. Det gik så stærk, at hun kun kunne gennemføre konfirmationen i en rullestol. Hun mistede stort set evnen til at gå og til at se.

Hun har kæmpet sig tilbage, men i dag, fem år efter, er hun stadig hårdt ramt af eftervirkningerne. Hun går normalt, men for eksempel tåler hun ikke høje lyde for tæt på. Hun lider i dag af hjernetræthed. Det er et alvorligt problem, når hun siden hun var syv år gammel har spillet violin, og stadig elsker at gøre det.

I mandags var hun til violinøvelser i Vesthimmerlands Musikhus i Aars, noget hun deltager i, selv om det kan koste en dag i sengen bagefter, hvor hun bare skal have total ro. Men dagen endte bedre end hun vidste på forhånd. Foreningen Make A Wish, og Natasja Carteys mor, Kristina Cartey, var hemmeligt mødt op med en stor pakke. I pakken var der en el-violin til Natasja Cartey.

Ved at spille el-violin frem for traditionel violin bliver lyden flyttet fra selve violinen til en forstærker et andet sted i rummet. Det vil gavne Natasja, der ikke får de samme høje lyde nær hovedet. Derfor har hun ønsket sig en sådan violin.

Natasja Cartey blev meget overrasket og glad. Hun gættede snart, hvad det handlede om. Kristina Cartey har for nogen tid siden taget kontakt til Make A Wish, og på baggrund af Natasjas sygdomsforløb, har foreningen besluttet at opfylde et ønske fra Natasja - hvis de kunne. Nu gik hendes næsthøjeste ønske i opfyldelse.

- Vi kunne desværre ikke opfylde Natasjas højeste ønske, at komme til at leve af at lave kunst. Men ønske nummer to kunne vi klare, siger Inga Jensen.

Natasja blev meget glad for sin nye violin.

- Det er præcis den model jeg ønskede mig, siger hun glad.

Højeste ønske

Natasja Carteys sygdom har betydet, at hun ikke har været i stand til at tage en almindelig uddannelse. Hun er en stærk pige, med fightervilje.

Hun håber, at kunne gennemføre en uddannelse en dag, men vil stadig gerne kunne leve af at lave kunst. Og det ønske ser også ud til at blive opfyldt.

Natasja Cartey tegner og maler. Hun er også begyndt at dekorere stearinlys. De er blevet så flotte, at der nu kommer bestillinger ind på dem. Blandt andet har et hollandsk blomsterfirma bestilt en større sending.

Vejen mod at dekorere lys er kommet via forløbet på hospitalet. Hun er tilknyttet børnekræftafdelingen. En dag mødte hun firmaet AHNELight.

Firmaet kunne se, at Natasja Cartey laver flotte lys, og nu er der skabt en kontakt, så lysene sælges gennem AHNELight i Horsens.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"