Flyttebiler holdt tæt i Klokkelyngen i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 29/06/2022 10:03

AARS: Flyttebilerne holdt næsten i kø, da de første 60 beboere forleden flyttede ind i Klokkelyngen ved Gislumvej i Aars.
De nye beboere til første etape havde fået tilbud om at kunne hente nøglerne om formiddagen, og klokken 12 stod personale fra Aars Boligforening klar med pølser, øl og sodavand, så de nye beboere kunne hilse på hinanden.Personalet var også klar til at hjælpe, hvis nogle af indflytterne havde behov for det.
- Vi har været lidt rundt og hjælpe. Det er en god måde at lære folk at kende på, og det gør ofte det fremtidige samarbejde lettere, siger Andreas Brunsgaard, der er ejendomsfunktionær i det nye byggeri for Aars Boligforening.
- Det er også gået godt med at få lejet boligerne ud. Vi har fået en bred vifte af beboere. Der er både unge og ældre, fortsætter han.
Aars Boligforenings direktør Brian Larsen siger, at man kan mærke, at der er stor efterspørgsel på boliger i Aars. Med de nye rækkehuse på Klokkelyngen har boligforeningen ramt et stort behov. Flere af de nye beboere flytter til Aars fra andre kommuner, og har især lagt vægt på den moderne indretning, de store grønne fællesarealer og den attraktive beliggenhed.
Bent og Lone Nyrup er tilflyttere fra Stenild.
- Vi har solgt vores hus, og vil bo her i nogle få år, inden vi flytter til Viborg, siger Lone Nyrup.
Parret har allerede købt et hus i Viborg, men det er midlertidigt lejet ud til en datter. Når hun flytter, rykker forældrene til Viborg.
Anderledes er det for Bent og Anette Pedersen. De kommer fra Storvorde og er flyttet til Aars, fordi deres datter og svigersøn med børnebørn bor i Aars. Nu er de flyttet tættere på børnebørnene.
Det unge par Anton Christensen og Katrine Høfner kommer fra Nibe og Hornum. De arbejder i Løgstør og Nibe, og har valgt Aars fordi det er tæt på de to hjembyer. Samtidig er det let at komme fra Aars til motorvejen og videre ud i landet.
Andre kommer fra andre områder i Aars, og har som udgangspunkt valgt at flytte i noget mindre.
De boliger som nu er klar i Klokkelyngen varierer fra 70 til 110 kvadratmeter. Til nogle lejligheder hører en have.
Boligforeningen har i planlægningen af det nye boligområde haft fokus på at hele området skal stå færdigt når de første indbyggere flytter ind. Og det ser ud til at lykkes.
- Vi har allerede været ude at slå græs, ligesom bøgehækkene ser ud til at have fået godt fat, så alt er klart til at tage mod de nye beboere, siger Brian Larsen.
Etape 2
Aars Boligforening fortsætter udbygningen af Klokkelyngen med etape 2, som bliver klar til indflytning i løbet af efteråret. Og med den store efterspørgsel, der har været efter de første boliger, er Brian Larsen overbevist om, at de sidste 20 boliger hurtigt bliver udlejet.
Etape 2 kommer også til at bestå af rækkehuse. Boligforeningen forventer at de store 4-værelses boliger vil være attraktive for mange børnefamilier, mens de lidt mindre 2-værelses boliger vil være ideelle for en eller to personer.
- Vi har allerede lavet flere lejekontrakter i etape 2, så det bliver spændende at se, hvor hurtigt de bliver afsat, siger Brian Larsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"