Koncerttradition i Aars genoplivet

Af Torsten Hansen, Onsdag, 11/05/2022 09:00

Gymnasiet havde forårskoncert i musikhuset

AARS: I mange år er forårets komme blevet markeret på Vesthimmerlands Gymnasium og HF i Aars med en koncert. Men sådan har det ikke været de seneste to år på grund af Corona-pandemien.

Det var derfor tre glade musiklærere, der mandag aften kunne byde velkommen til en næsten fyldt koncertsal i Vesthimmerlands Musikhus.

Gymnasiets musikhold og grupperinger viste, hvad de har lært i årets løb, og det store kor, ledet af Anne Verdelin, tog over efter pausen.

Første afdeling af koncerten blev afsluttet af en helt speciel gruppe. Det var det hold, der i skoleårets begyndelse havde meldt sig til at spille til den planlagte opsætning af “Den lille Prins” i slutningen af januar. Da opsætningen måtte aflyses, fik gruppen en øveweekend sammen som kompensation, og sikke en koncert de gav under ledelse af musiklærer Lisbeth Bæk Eriksen.

Først “Lookalike” af Jarle Bernhoft and the Fashion Bruises. Så den charmerende “Ego” af gruppen Blæst med omkvædet “Gør det kun for mig selv”. For endelig at slutte af med “Save me from myself” med tekst og musik af Carpark North.

Tro, håb og kærlighed

Anden afdeling blev indledt af korlederens personlige beretning om, hvordan tilværelsen havde været, mens nedlukningen af koncertlivet stod på. Hvordan hun havde puslet med at sammensætte et repertoire, der skulle give troen tilbage, og efter den sidst tilkomne begivenhed, krigen i Ukraine, var temaet blevet ”Tro, håb og kærlighed”.

Hun fortalte også om, hvor dejligt det var at komme i gang igen. Først med korets tur til Berlin lige før påske, derefter koncerten i Svingelbjerg Kirke, og nu forårskoncerten.

Det var da også dyb koncentration og sangglæde, der prægede korets præstation. Lige fra den indledende salme, “Du spø’r mig om håbet”, som har vundet Folkekirkens Nødhjælps 100-års sangkonkurrence, til den afsluttende “Evelyn” af Julie Maria.

Undervejs fik publikum også, som det sig hør og bør, lejlighed til at røre sangstemmerne. Indledningssangen var Benny Andersens “Hilsen til forårssolen”, og som afslutning Sys Bjerres “Åbent hjerte”.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"